20.2.17

Chokoladeboller

   

Ingredienser: 
10 g gær
2 dl lunken vand 
1 dl mælk
200 g havreklid
Ca 150 g hvedemel
Mørk chokolade i den mængde man nu er til 
1 tsk sukker
1/2 tsk salt
1/2 dl olivenolie

Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen groft 
- Kom mælken og vandet i en skål og opløs gæren der i
- Kom sukker, salt og olivenolie i
- Put havreklid og hvedemel i lidt af gangen
- Til sidst æltes chokoladen ind i
- Lad dejen hæve et lunt sted i et par timer
- Når dejen er klar tændes ovnen på 200 grader varmluft 
- Form ca 12 boller og pensel dem med mælk eller sammenpisket æg
- Bollerne bages i ca 12 minutter, hold gerne øje med dem 

Der er intet bedre end nybagte (chokolade)boller med smør, så smørret smelter 😄

Ingen kommentarer:

Send en kommentar